ارتودنسی کودکان

هر انسانی در طول زندگی خود دو سری دندان دارد، دندان‌های شیری و دائمی. دندان‌های شیری از سن شش ماهگی تا سه سالگی در دهان رشد می‌کنند.

از سن شش تا دوازده سالگی این دندان‌ها می‌افتند و به جای آن‌ها دندان‌های دائمی رشد می‌کنند و تا پایان عمر در دهان باقی می‌مانند.

دندان‌ها همچون سایر اعضای بدن نیاز به مراقبت دارند بالاخص این‌که در زیبایی فرد هم تاثیر به سزایی دارند.

از این رو لازم است که والدین به ظاهر و سلامتی دندان‌های کودکان خود توجه ویژه‌ای داشته باشند چرا که دندان‌های نامرتب علاوه بر این‌که ظاهر بدی دارند، فشار زیادی را به دیگر دندان‌ها، لثه‌ها و مفاصل فک وارد می‌کنند.

در این مواقع ارتودنسی می‌تواند راهگشا باشد و مشکلات زیادی را که ممکن است در آینده برای کودکان ایجاد کند رفع نماید.

از این رو در مقاله پیش رو سعی داریم شما خوانندگان عزیز را با مسائلی که پیرامون ارتودنسی کودکان وجود دارد آشنا کنیم. امیدواریم تا پایان همراه ما باشید.

ارتودنسی کودکان به چه معناست؟

به منظم کردن دندان‌ها، رفع ناهنجاری‌ها و تغییر موقعیت‌های غیرعادی فک و دندان ارتودنسی و یا سیم‌کشی دندان گفته می‌شود.

این درمان می‌تواند هم در کودکی و هم در بزرگسالی برای جلوگیری از ایجاد نامنظمی دندان‌ها و درمان به هنگام این مشکلات در سنین کودکی به صورت اختصاصی انجام گیرد که در مجموع ارتودنسی کودکان نامیده می‌شود.

کودکان چه زمانی نیاز به ارتودنسی دارند؟

در صورتی‌که کودک‌تان دارای مشکلاتی از جمله مشکلات زیر باشد لازم است به متخصص ارتودنسی کودکان مراجعه کنید:

  1. کجی دندان‌های دائمی
  2. هم‌پوشانی دندان‌ها
  3. مال اکولوژن(اختلاف در اندازه فک بالا و پایین که منجر به بد بسته شدن دهان می‌شود)
  4. وجود فاصله بین تمامی دندان‌ها
  5. زودتر یا دیرتر افتادن دندان‌های شیری
  6. داشتن تنفس دهانی، به جای تنفس از راه بینی
  7. مکیدن انگشتان
  8. و غیره

ارتودنسی کودکان چه مزایایی دارد؟

از مزایایی که ارتودنسی در کودکی دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاهش و یا برطرف کردن مشکلات موجود هنگام بلعیدن غذا و یا قدرت صحبت کردن
  2. کمک به ساده‌تر کردن یا کوتاه کردن طول دوره درمان
  3. کاهش نیاز به درمان‌های آتی همچون جراحی
  4. کمک به ترک عادت‌های زیان بخش همچون مکیدن انگشت و زبان و تنفس دهانی
  5. عاملی برای بهبود زیبایی
  6. حفظ و یا ایجاد فضای کافی جهت رشد دندان‌هایی که در حال خروج از لثه می‌باشند
  7. افزایش اعتماد به نفس
  8. به حداقل رساندن احتمال پنهان ماندن دندان‌های دائمی
  9. و غیره.

بهترین زمان برای ارتودنسی کودکان چه زمانی است؟

با وجود این‌که درمان‌های ارتودنسی ممکن است برای بیماران در هر رده سنی نیاز باشد اما متخصصان ارتودنسی اعتقاد دارند که درمان ارتودنسی برای کودکان تا پیش از سن رشد تاثیرگذارتر است یعنی در سن 8 یا 9 سالگی.

چرا که در این سن دندان‌ها و فکین‌ بیشتر قابل تغییر هستند و همزمان با این‌که کودک رشد می‌کند، می‌توان استخوان‌های فکین و صورت کودک را با استفاده از ارتودنسی و بدون عمل جراحی حرکت داد و موقعیت فکین را به حالت استاندارد نزدیک کرد.

انواع ارتودنسی دندان کدامند؟

  1. ارتودنسی ثابت.
  2. ارتودنسی متحرک.
  3. ارتودنسی نامرئی.

حال که با انواع ارتودنسی دندان آشنا شدید ممکن است این سوال در ذهن شما شکل گرفته باشد که آیا ارتودنسی متحرک برای کودکان مناسب است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که معمولا این نوع ارتودنسی برای جلوگیری و یا حتی درمان‌های اولیه ارتودنسی کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد از این رو می‌توان ارتودنسی متحرک را هم برای کودکان مناسب دانست.

اما توجه داشته باشید که کاربرد مهم این روش برای درمان افراد بزرگسالی است که دارای مشکلات جزئی تا متوسط ارتودنسی هستند.

آیا ارتودنسی درد دارد؟

در پاسخ به این سوال که آیا ارتودنسی کودکان درد دارد یا نه. باید گفت که ارتودنسی با نصب بریس در کودکان همچون بزرگسالان امکان دارد توأم با ناراحتی و درد باشد. برای این‌که کودکان بتوانند درد ناشی از ارتودنسی را تحمل کنند بهتر است استامینون مصرف کنند و یا از موم مخصوص ارتودنسی استفاده کنند.

از این رو در پاسخ به سوال مذکور باید گفت که با توجه به شرایط، کودک می‌تواند دچار درد و حساسیت‌هایی شود اما لازم نیست که نگران باشید چرا که تمامی این دردها قابل رفع و البته قابل کنترل بوده و تحمل درد ارتودنسی را راحت‌تر می‌کنند.

مراقبت و نگهداری از ارتودنسی کودکان

از آن‌جاییکه کودکان ممکن است خود به تنهایی نتوانند از ارتودنسی دندان خود مراقبت کنند لازم است شما به عنوان والدین کودک نکات زیر را در نظر بگیرید:

  1. هر شش ماه یک بار کودک خود را برای چکاپ دهان و دندان نزد متخصص ارتودنسی ببرید.
  2. توجه داشته باشید که ذرات غذا به آسانی در بین بریس‌های ارتودنسی گیر می‌کنند، پس اطمینان حاصل کنید که فرزندتان بعد از هر وعده غذایی، دندان‌های خود را با مسواک نرم و خمیر دندانی که حاوی فلوراید است تمیز می‌کند. سعی کنید که هر سه ماه یک بار مسواک وی را عوض کنید چرا که مسواک کهنه قادر نیست دندان‌ها را به درستی تمیز کند.
  3. توجه داشته باشید که فرزندتان روزی یک مرتبه از نخ دندان استفاده کند.
  4. فرزند خود را از خوردن غذاهای سخت و یا خوراکی‌های چسبناک همچون آبنبات، آدامس، چیپس و غیره که می‌توانند به تجهیزات ارتودنسی آسیب برسانند منع نمایید.
  5. مصرف قند و نشاسته کودک‌تان را به حداقل برسانید. چرا که ذرات باقی مانده از قند و نشاسته امکان دارد به اسیدهای مضر تبدیل شوند و موجب آسیب دیدن دندان‌ها و لثه‌ها گردند. علاوه بر این، اسیدها تشکیل ماده پلاک را هم افزایش می‌دهند.

در آخر

از آن‌جاییکه که داشتن دندان زیبا و مرتب می‌تواند در افزایش اعتماد به نفس در کودکان نقش مهمی داشته باشد پس توصیه می‌کنیم که چنانچه متوجه مشکلاتی در دهان و دندان فرزند خود شدید هرچه زودتر به دنبال درمان آن باشید تا در آینده کودک‌تان با مشکلات جدی‌تری مواجه نشود.

علاوه بر این توصیه می‌کنیم برای رفع این مشکلات بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در شمال تهران را پیدا کنید تا وی پس از بررسی مشکل فرزندتان در رابطه با روش درمانی با شما صحبت کند و در نهایت نتایج بهتری از درمان ارتودنسی بگیرید.

یک پاسخ

  1. خواستم از برخورد خوب دندانپزشک اطفالتون با بچه ام تشکر کنم. واقعا خیلی استرس داشتم که یه دندانپزشک خوب اطفال پیدا کنم. خداروشکر با مرکز شما آشنا شدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search
همچنین بخوانید

انواع ایمپلنت دندان

امروزه ایمپلنت یکی از بهترین و محبوب‌ترین انواع کاشت دندان، شناخته می‌شود. با پیشرفت علم دندان‌پزشکی، ایمپلنت دندان جایگزین  مناسبی برای ریشه‌های دندان‌های از دست

قیمت ایمپلنت دندان در سال 1401

امروزه ایمپلنت یا کاشت دندان یکی از روش‌های بسیار کاربردی برای دندان‌های از دست رفته به شمار می‌رود. قیمت ایمپلنت دندان به عوامل بسیاری مانند

آموزش مسواک زدن در ارتودنسی

بسیاری از بیماران به دنبال داشتن دندان‌هایی سالم با لبخندی زیبا هستند و به همین دلیل ارتودنسی را برای رفع ایرادات و نواقص دندان‌های خود