کامپوزیت دندان

ونیر کامپوزیت فک بالا

همان‌طور که می دانید داشتن دندان‌های زیبا می‌تواند تاثیر مثبتی بر چهره و لبخند افراد داشته باشد همچنین باعث افزایش اعتماد به نفس فرد خواهد شد. اما اگر در این میان برخی از دندان‌ها مشکلاتی داشته باشند به طور مثال تکه‌ای از دندان شکسته باشد در ظاهر فرد تاثیر نامطلوبی دارد. خصوصا که این موضوع در دندان‌های جلو اتفاق بیفتد و در صحبت کردن و خندیدن مشخص باشد در این جا کامپوزیت دندان به کمک ما می‌آید.

با کامپوزیت می‌توان دندان‌ها را ترمیم نمود و نواقص آن را رفع کرد تا دندان مانند روز اول شود و زیبایی به لبخند و صورت شما بازگردد. در ادامه به صورت کامل و تخصصی کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا در صورتی که نیاز به ترمیم داشتید در مورد آن اطلاعات کامل و جامعی داشته باشید.

کامپوزیت دندان چیست؟

در واقع کامپوزیت‌ها یکسری مواد خاص هستند که می‌توانند در ترمیم و بازسازی دندان‌های شکسته و لب پر شده مفید واقع شوند. حتی می‌توان با استفاده از کامپوزیت طرح لبخند را اصلاح نمود و آن را زیباتر کرد به این صورت که با استفاده از مواد کامپوزیتی دندان ردیف و یکدست شده و ایرادات آن رفع می‌شود.

مواد کامپوزیت دندان از ترکیب یک نوع پلاستیک و شیشه می‌باشند که از آن، هم به عنوان زیباسازی و هم برای ترمیم دندان‌های پوسیده و یا شکسته استفاده می‌شود. حتی این مواد را به صورت روکش برای دندان درست می‌کنند و روی آن می‌چسبانند در این صورت اصلاح طرح لبخند انجام می‌شود.

مراحل انجام کامپوزیت

ابتدا پزشک دندان‌ها را معاینه می‌کند و عکسبرداری‌های لازم جهت مطمئن شدن از وضعیت دندان‌ها انجام می‌شود تا پوسیدگی‌های نهفته وجود نداشته باشد. سپس مواد کامپوزیتی با توجه با رنگ اصلی دندان و پوست فرد انتخاب می‌شوند. این مواد کامپوزیتی و یا همان رزین بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و شکل داده می‌شوند تا زمانی که پزشک مطمئن شود تمام نواقص پوشانده شده و کامپوزیت دندان در بهترین حالت خود قرار دارد. سپس نور یو وی بر روی کامپوزیت تابانده می‌شود تا رزین سفت و سخت شود و مانند یک روکش واقعی برای دندان باشد.

مدت زمان انجام کامپوزیت برای هر دندان چیزی حدود60 دقیقه می‌باشد. پس می‌توان هر یک واحد کامپوزیت را در یک جلسه انجام داد اما اگر قرار است تعداد زیادی از دندان‌های خود را کامپوزیت نمایید، بهتر است در چندین جلسه این کار را انجام دهید تا دچار خستگی و کلافگی نشوید و پزشک هم بتواند به بهترین شکل ممکن کارها را انجام دهد.

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت‌های دارای انواع مختلفی هستند که هر یک کاربرد خاصی دارند یکسری از آن‌ها تنها برای ارتودنسی کاربرد دارند و برخی دیگر تنها جنبه زیبایی دارند و همچنین برای پر کردن دندان‌های پوسیده نیز استفاده می‌شوند. در ادامه چند مورد انواع کامپوزیت دندان را معرفی خواهیم نمود.

ماکروفیل‌ها کامپوزیت‌های اولیه بودند که در حال حاضر دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌شود. زیرا دارای ذرات درشتی بودند و انسجام خوبی نداشتند و ظاهری مات داشتند.

میکروفیل‌ها دارای ذرات ریزتری بودند و سطح آن‌ها در صورت قرار گرفتن بر روی دندان صاف و صیقلی میشد اما دارای استحکام خوبی نبودند و دچار ترک خوردگی و شکستگی می‌شدند.

هیبرید، میکرو هیبرید و نانوهیبرید و نانوکامپوزیت که در ادامه روی کار آمدند دارای ذرات ریزتری بودند در نتیجه هم دارای سطح صیقلی بودند و هم این که انسجام بیشتری داشتند. در نهایت در مقابل سایش و ضربه قدرت استقامت بیشتری دارند.


طبقه بندی کامپوزیت بر اساس نوع استفاده

در ادامه کامپوزیت‌ها انواع دیگری دارند که بر اساس نوع استفاده طبقه بندی می‌شوند. که شامل:

کامپوزیت‌های قدامی:

از این نوع کامپوزیت دندان بیشتر برای جنبه‌های زیبایی استفاده می‌شود. برای ترمیم دندان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به رنگ و حالت طبیعی دندان نزدیک‌تر هستند زیرا دارای ذرات ریز نانو می‌باشند. همچنین دارای سطح براق هستند که به زیبایی دندان‌ها کمک می‌کنند. یکی از مزایای استفاده از این کامپوزیت این است که در صورت قرار گرفتن بر روی دندان نیاز به تراشیدن دندان‌ها نیست.

کامپوزیت‌های خلفی:

این نوع بیشتر برای ترمیم دندان‌هایی که دچار پوسیدگی هستند، استفاده می‌شود. دارای استحکام زیادی می‌باشند پس برای دندان‌های خلفی انتخابی عالی هستند زیرا معمولا عملیات جویدن با این دندان‌ها انجام می‌شوند و نیاز به مقاومت بالایی دارند.

کامپوزیت‌های مایع:

کامپوزیت مایع یا فلو دارای شکل پذیری خوبی است. بیشتر برای پر کردن حفره‌های مربوط به پوسیدگی و یا شکاف‌های روی دندان مناسب هستند.

کامپوزیت‌های یونیورسال:

از این نوع کامپوزیت برای کامپوزیت دندان با تکنیک لیرینگ استفاده می‌شود که می‌توان به صورت لایه به لایه بر روی دندان قرار داد تا رنگ دندان مشابه با دندان طبیعی شود. بیشتر برای افرادی مناسب است که تنها یک دندان را می‌خواهند کامپوزیت نمایند.
کامپوزیت‌های ارتودنسی:
کامپوزیت‌های ارتودنسی از جنس رزین هستند. برای چسباندن براکت‌ها به دندان و یا سایر اتصالات استفاده می‌شوند. جالب است بدانید این نوع از کامپوزیت‌ها دارای فلوراید می‌باشند.

کامپوزیت ارتودنسی gc

این نوع کامپوزیت‌ها از جنس شیشه و رزین مقاوم هستند که توانایی و مقاومت بیشتری در برابر سایش و ضربه و شکستگی دارند . از این نوع کامپوزیت برای چسباندن براکت‌های ارتودنسی به دندان استفاده می‌شود که مقاومت بالایی دارند و برای ارتودنسی سرامیکی کاربرد دارند.

این نوع کامپوزیت به دلیل همرنگ بودن با دندان چندان دیده نمی‌شود و به همین دلیل محبوبیت بیشتری در میان بیماران دارد.

کامپوزیت دندان به دلیل داشتن ذرات بسیار ریز در ابعاد نانو می‌تواند انسجام بیشتری داشته باشد و همچنین به صورت یکدست بر روی دندان قرار می‌گیرد تا ظاهر زیباتری داشته باشد.

کامپوزیت ارتودنسی 3m

از این کامپوزیت دندان معمولا برای ترمیم و پر کردن دندان‌هایی که دارای پوسیدگی هستند، استفاده می‌شود. همچنین برای فیکس کردن براکت‌های ارتودنسی از این ماده استفاده می‌شود. به دلیل اینکه از نوع کامپوزیت دانه درشت استفاده نمی‌شود پس دوام بیشتری دارد و در زیبایی ظاهری فرد تاثیر مثبتی خواهد داشت. این متریال به صورت سرنگی است و حاوی فلوراید می‌باشد تا از پوسیدگی دندان جلوگیری نماید.

درمان اپن بایت با کامپوزیت

اپن بایت به حالتی گفته می‌شود که دندان‌های جلویی فرد در زمان بسته بودن فک بر روی یکدیگر قرار نگیرند و باز بمانند در صورتی که دندان‌های پشتی به سادگی بر روی هم قرار گرفته‌اند. این موضوع می‌تواند در ظاهر فرد و ساختار فک تاثیر منفی داشته باشد. در واقع واضح است که ناهنجاری به دلیل مکیدن انگشت و یا پستانک در کودکان رخ می‌دهد و یا اینکه فرد بیش از حد زبان خود را به دندان‌ها فشار داده است.

فرد در این حالت در تکلم و جویدن غذا دچار مشکل می‌شود که به مرور بیشتر هم خواهد شد. برای درمان این مشکل راهکارهای مختلفی وجود دارد بهتر است درمان در سنین پایین انجام شود. زیرا هنوز رشد فک کامل نشده و می‌توان از درمان نتیجه خوبی گرفت.

اما درمان در بزرگسالی حتی با ارتودنسی بسیار طولانی مدت خواهد بود.

یک روش ساده وجود دارد و آن این است که دندان‌های جلو را با استفاده از کامپوزیت دندان هم سطح نمود. اگر چه این راهکار جنبه زیبایی دارد اما همچنان مشکل پابرجاست و درمانی برای فرد صورتی نگرفته است. این روش بیشتر برای افرادی کاربرد دارد که می‌خواهند در مدت زمان کوتاهی از لحاظ ظاهری مشکلی نداشته باشند.

طرح لبخند با کامپوزیت

برای داشتن لبخندی زیبا نیاز است دندان‌هایی صاف و یکدست و سفید داشته باشیم. با کامپوزیت دندان می‌توان این کار را انجام دارد و طرح لبخندی زیبا را ایجاد کرد.

ابتدا نیاز است که سطح دندان کمی تراشیده شود و کامپوزیت‌ها مطابق با ساختار دندان اصلی ساخته می‌شوند این کار در یک جلسه انجام می‌شود و شما می توانید با یک جلسه دندان‌هایی زیبا و ردیف و یکدست داشته باشید.


پس از آماده شدن، کامپوزیت‌ها بر روی دندان قرار داده می‌شوند. ماندگاری این متریال بین 4 تا 8 سال است اما با انجام مراقبت‌های لازم می‌توان طول عمر آن ها را بیشتر نمود. اگر هم برای هر یک از دندان‌ها مشکلی پیش آمد می‌توان خیلی ساده فقط همان یک دندان را ترمیم نمود.

تفاوت لمینیت با کامپوزیت

کامپوزیت دندان و لمینیت هر دو برای رفع مشکلات ظاهری دندان مانند زرد بودن، شستگی و کج بودن دندان‌ها استفاده می‌شوند تا ظاهری زیبا و یکدست پیدا کنند و از هر دو این روش ها برای اصلاح طرح لبخند نیز استفاده می‌شود. اما روش کار متفاوت است و همچنین نوع مراقبت و ماندگاری هر یک از این روش‌ها نیز متفاوت خواهد بود. اما این دو روش تفاوت‌هایی دارند که در ادامه به مقایسه آن‌ها خواهیم پرداخت.

نکات طلایی در رابطه با لمینت دندان

• لمینیت معمولا از جنس سرامیک است به عنوان یک روکش بر روی دندان قرار می‌گیرد. اما کامپوزیت به صورت موادی است که بر روی دندان کشیده می‌شود و آن را پوشش می‌دهد. با این حساب لمینیت می‌تواند دوام و طول عمر بیشتری داشته باشد. اگر کامپوزیت طول عمری بین 4 تا 8 سال دارد. لمینیت می‌تواند حدود 15 سال طول عمر مفید داشته باشد. در صورت نگهداری صحیح طول عمر آن نیز بیشتر خواهد شد.


• تراش دادن دندان از دیگر مواردی که در هر دو حالت وجود دارد. در کامپوزیت دندان‌ها کمتر تراش داده می‌شوند اما در لمینیت تراش دندان‌ها بیشتر است و در برخی موارد ممکن است مینای دندان را نیز از بین ببرند. اما در مقابل لمینیت پولیش کمتری نیاز دارد. ولی کامپوزیت نیاز به پولیش مداوم و منظم دارد تا زیباتر به نظر برسد.

• لمینیت نیاز به قالب گیری دندان دارد و کار ساخت و آماده شدن و نصب بر روی دندان کمی زمان بر است. اما کامپوزیت در یک جلسه قابل انجام است. ولی با توجه به اینکه عمر لمینیت بیشتر است ارزش زمان گذاشتن برای آن را دارد.

• جنس ماده‌ای که برای لیمینت سرامیکی استفاده می‌شود با کامپوزیت متفاوت است پس طبیعی است که قیمت لمینیت سرامیکی از کامپوزیت ونیر گران‌تر باشد.

• در لمینیت امکان ترمیم یک دندان در صورت شکستن و لب پر شدن وجود ندارد. اما در کامپوزیت دندان در صورتی که یک دندان دچار آسیب و شکستگی و لب پر شدن بشود خیلی ساده می‌توان تنها همان دندان را ترمیم نمود .

طول عمر کامپوزیت دندان

طول عمر کامپوزیت به موارد مختلفی بستگی دارد به صورت معمول کامپوزیت چیزی بین 4 تا 8 سال طول عمر دارد. ابتدایی‌ترین موضوع متریالی است که برای این کار می‌شود.

سپس تجربه و مهارت پزشک است در صورتی که این کار به خوبی انجام نشود پس از مدتی کامپوزیت سست شده و از روی دندان جدا می‌شود. در نهایت نیز نوع نگهداری و رعایت بهداشت برای سلامت کامپوزیت مهم است که می‌تواند طول عمر کار را بیشتر نماید.

البته باید در نظر داشت که کامپوزیت‌ها نیاز به پولیش مداوم دارند و همچنین ترمیم‌های آن باید به صورت دوره‌ای انجام شود تا بتواند عمر 4 تا 8 ساله را برای دندان‌ها داشته باشد.

افتادن کامپوزیت دندان

یکی از مشکلاتی که برای کامپوزیت دندان ممکن است در برخی از افراد رخ دهد این است که پس از مدتی لق شده و کنده می‌شوند. شاید بتوان دلیل این موضوع را پوسیدگی دندان دانست اما بدون شک موارد بسیار دیگری در این موضوع دخیل هستند که در ادامه توضیحات بیشتری در مورد آن ارائه خواهیم نمود.


دلیل افتادن کامپوزیت دندان

افتادن کامپوزیت پس از مدتی دلایل مختلفی دارد از نوع نگهداری گرفته تا مشکلاتی که ممکن است برای دندان پیش بیاید که شامل:
• زمانی که پوسیدگی در دندان رخ می‌دهد مینای دندان دچار آسیب و ضعف می‌شود در نتیجه مواد کامپوزیت نیز از روی دندان جدا شده و داخل دهان می‌ریزد.

• دلیل دیگر این مشکل استفاده از متریال نامرغوب است که کیفیت پایینی دارند و یا دارای دانه‌های درشتی هستند که انسجام خوبی ندارند به همین دلیل پس از مدتی از روی دندان کنده می‌شوند. پس باید در انتخاب پزشک و کلینیک برای انجام کامپوزیت دندان بسیار دقت نمود.

• عفونت لثه از دیگر مواردی است که می‌تواند باعث کنده شدن کامپوزیت شود.

این حالت بیشتر به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می‌باشد که باعث تورم لثه شده و این تورم فشار بیش از حدی را به کامپوزیت وارد می‌کند.

در نهایت اتصال بین دندان و کامپوزیت ضعیف شده و کامپوزیت از روی دندان جدا می‌شود. در این حالت معمولا درمان‌هایی مانند جراحی لثه و یا پیوند استخوان و لثه انجام می‌شود تا لثه سلامت خود را به دست بیاورد.


• دقت نمایید که پس از انجام کامپوزیت دندان به هیچ وجه از مواد غذایی سفت و سخت استفاده نکنید. مانند اینکه پوست پسته را با دندان بشکنید و یا ته دیگ‌های بسیار خشک را در برنامه غذایی خود داشته باشید.

تمام این موراد می‌تواند فشار زیادی را بر روی کامپوزیت ایجاد نماید و باعث ضعیف شدن اتصال آن با دندان شود. در نهایت دقت داشته باشید که پس از کنده شدن کامپوزیت باید هر چه سریع‌تر نسبت به رفع مشکل و ترمیم آن به پزشک مراجعه نمود.

• بیماری‌های دیابت نیز قسمت دیگری از ماجرا هستند که می‌توانند باعث لق شدن دندان ها در نتیجه افتادن کامپوزیت شوند برای این مورد نیاز است چکاپ‌های دوره‌ای انجام شود.

لق شدن دندان بعد از کامپوزیت

گاهی دندان‌ها نیاز به درمان‌های اصولی دارند اما با توجه به اینکه روند درمان طولانی است بیمار درخواست می‌کند که سریع‌تر این کار انجام شود و یا اینکه اصلا درمان انجام نشود و تنها ظاهر دندان‌ها درست شود. در اینجا پزشک از لمینیت و یا کامپوزیت دندان استفاده می‌کند.

اما این کار ممکن است سایش بیشتر دندان‌ها را در پی داشته باشد معمولا دندان‌های جلو بلندتر می‌شوند و برخورد بیشتر با یکدیگر پیدا می‌کنند در نتیجه ممکن است باعث بروز مشکل لق شدن دندان‌ها شود. بهتر است به توصیه‌های پزشک در این مورد دقت نمایید و بهترین راه درمان را در پیش بگیرید.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

برای افزایش طول عمر کامپوزیت دندان نیاز است که مانند هر کار دیگری در دندانپزشکی یکسری مراقبت‌ها را انجام دهید تا وضعیت دهان و دندان در بهترین حالت خود باشد در کنار بهداشت موارد دیگری مانند استفاده از ماده غذایی خاص و یا روش‌های مخصوص می‌تواند به عنوان مراقبت‌های بعد از انجام کار باشد که توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم داد.

• اولین موضوع رعایت بهداشت دهان و دندان است. روزانه دو بار باید از مسواک و همراه آن حتما از نخ دندان نیز استفاده شود تا فضای بین دندانی به صورت کامل تمیز شود در غیر این صورت پوسیدگی‌ها در فضای میان دندانی رخ می دهند. استفاده از دهانشویه و یا آب نمک نیز می‌تواند به تمیز نمودن بیشتر فضای دهان کمک نماید.

• بهتر است از مواد غذایی که رنگ دهنده هستند، استفاده نشود مواد غذایی مانند چایی، قهوه، شکلات و انواع میوه‌های قرمز رنگ مانند توت‌ها می‌توانند باعث رنگ گرفتن کامپوزیت دندان‌ها شوند و پس از مدتی دندان‌های شما را دچار تغییر رنگ نمایند که بدون شک ظاهر خوبی نخواهد داشت. همچنین استفاده از سیگار نیز می‌تواند باعث زرد و یا قهوه‌ای شدن دندان‌های شما شود پس بهتر است استفاده از این مواد را محدود و یا در صورت لزوم قطع نمایید.

• عدم استفاده از مواد غذایی سفت و سخت می‌تواند طول عمر کامپوزیت را بالا ببرد. دقت نمایید که کامپوزیت‌ها یک سری مواد مصنوعی هستند که به صورت لایه‌ای نازک بر روی دندان کشیده شده‌اند پس باید دقت داشت که اگر از مواد غذایی سفت و سخت استفاده کنیم این روکش‌ها دچار ترک خوردگی و یا شکستگی خواهند شد. از جویدن ناخن، مداد و خودکار و یا یخ نیز خودداری نمایید.

• اگر مشکل دندان قروچه در خواب دارید حتما از نایت گارد و یا گاردهای سیلیکونی برا محافظت از دندان‌ها استفاده نمایید.

از مسواک هارد و سخت استفاده نکنید بیشتر به سراغ مسواک‌های مدیوم و یا سافت بروید که در عین تمیز کردن دندان‌های شما آسیبی به آن ها وارد نمی‌کند.

شکستن کامپوزیت دندان

اگر کامپوزیت دندان دچار شکستگی شد جای نگرانی نیست زیرا خیلی ساده و راحت می‌توانید همان یک دندان را دوباره ترمیم نمایید و کامپوزیت جدید را جایگزین نمایید. بهترین کار این است که به همان پزشک متخصص که دندان شما را کامپوزیت کرده مراجعه نمایید پزشک پس از معاینه به دقت بررسی می‌کند تا بتواند ترک خوردگی و یا شکستگی دندان شما را ترمیم نماید.

معمولا لایه قبلی کامپوزیت جدا می‌شود تا لایه جدید بر روی دندان قرار داده شود تا در این صورت ضخامت دندان بیش از حد نشود و برای تکلم شما مشکل ایجاد نکند. پزشک مواد کامپوزیت را مشابه با مواد قبلی باید انتخاب کند تا بافت آن متفاوت نباشد و همچنین رنگ آن‌ها یکسان باشد. در نهایت اگر ترمیم شکستگی را به تعویق بیندازید دندان شما دچار پوسیدگی شدید خواهد شد که دیگر پس از درمان ریشه امکان قرار دادن کامپوزیت بر روی دندان وجود نخواهد داشت.

برداشتن کامپوزیت دندان

بسیاری از افراد پس از مدتی تمایل دارند که کامپوزیت دندان خود را بردارند. اما اینکه آیا این کار قابل انجام است و یا خیر بیشتر به روش کار دندانپزشکی که کار کامپوزیت را برای شما انجام داده بستگی دارد.

برای انجام کامپوزیت معمولا دندان‌ها تراشیده نمی‌شوند و یا قسمت کمی از آن‌ها تراشیده می‌شود. اما روش انجام کار برخی از پزشک‌ها این است که برای کامپوزیت دندان ،مینای آن را تراش می‌دهند در این حالت اگر بخواهید کامپوزیت را بردارید دندان‌ها بسیار حساس و آسیب پذیر خواهند بود.

پس باید قبل از انجام کار این موضوع را در نظر داشته باشید و همچنین اینکه بعد از انجام کار کامپوزیت را برندارید و یا اگر تمایل داشتید آن را بردارید، می‌توانید از لمینیت سرامیکی برای محافظت از دندان‌های خود استفاده نمایید که طول عمر بیشتری دارد.

نحوه برداشتن کامپوزیت یا با لیزر انجام می‌شود و یا اینکه دندان پزشک با استفاده از ایجاد شکاف بر روی کامپوزیت اقدام به برداشتن و یا در اصطلاح ریمو آن می‌کند.

رنگ کامپوزیت دندان

انتخاب رنگ کامپوزیت دندان مسئله‌ای بسیار مهم و حساس است زیرا به صورت مستقیم با زیبایی شما در ارتباط خواهد بود.

در حال حاضر رنگ سفید بسیار روشن که به رنگ دندان هالیوودی نیز معروف است طرفداران بسیاری دارد. اما باید توجه نمود که این رنگ جلب توجه بسیاری دارد و در واقع می‌توان گفت در بسیاری از مواقع زیبا هم نیست. بهتر است رنگ کامپوزیت با رنگ دندان اصلی و پوست فرد همخوانی داشته باشد.

مواردی که در انتخاب رنگ کامپوزیت دندان به ما کمک می‌کنند شامل: رنگ پوست، سن، رنگ و فرم لب‌ها، فرم فک و صورت و در نهایت شغل فرد است. کامپوزیت‌ها دارای 4 دسته A,B,C,D هستند که هر یک از این دسته‌ها دارای 4 طیف رنگی و سایه می‌باشند. معمولا عدد 1 روشن‌ترین رنگ و عدد 4 تیره‌ترین سایه و رنگ در هر دسته می‌باشد.

رنگبندی کلی دسته A مایل به قهوه‌ای، دسته B مایل به زرد، دسته C مایل به خاکستری – زرد و دسته D مایل به زرد- قرمز می‌باشد. جالب است بدانید برندهای ژاپنی بیشتر طیف رنگ زرد را در کاتالوگ خود دارند در صورتی که کامپوزیت‌های اروپایی بیشتر طیف رنگ سفید و آبی بسیار روشن را دارا می‌باشند.

بهترین رنگ کامپوزیت دندان

بهترین رنگ را می‌توان با توجه به سفیدی چشم فرد انتخاب نمود. اگر رنگ انتخابی کامپوزیت از سفیدی چشم روشن تر باشد در نتیجه دندان‌های فرد بیش از حد سفید نمایش داده خواهند شد که چندان زیبا و تخصصی نخواهد بود. معمولا در یک دندان چند طیف رنگی متفاوت را می‌بینیم.

به این صورت که دندان در میانه به یک رنگ است و در لبه‌ها و گوشه‌ها رنگ دیگری دارد. در اینجا از تکنیک کامپوزیت لایه‌ای استفاده می‌شود تا رنگ دندان به طبیعی‌ترین شکل ممکن باشد. که به این تکنیک لیرینگ و لایه‌ای گفته می‌شود.

البته پزشک تمام کاتالوگ را بر روی دندان شما تست می‌کند و هم چنین از خود شما نیز برای انتخاب رنگ نظر می‌گیرد اما در نهایت چیزی که به رضایت بیمار باشد را انجام می‌دهد. گاهی اوقات ممکن است بیمار تمایل داشته باشد که سفیدترین رنگ را انتخاب نماید.
عکس کامپوزیت دندان قبل و بعد

کامپوزیت موقت دندان

که به موکاپ نیز معروف است از جمله روش‌های موقت برای انجام کامپوزیت بر روی دندان می‌باشد.

این روش برای زمانی که بین کارهای درمانی دندان تا کار نهایی کامپوزیت دندان فاصله زمانی جود دارد استفاده می‌شود تا در این مدت دندان‌های فرد به زیبایی سابق باشد.

همچنین برای افرادی که نمی‌توانند در مورد کامپوزیت تصمیم بگیرند نیز کاربرد دارد زیرا به سادگی می‌توانند تغییرات و تاثیر کامپوزیت بر زیبایی دندان‌ها و لبخند خود را مشاهده نمایند.

روش کار به این صورت است که پزشک پس از عکسبرداری یک طرح برای شما پیاده می‌کند این مدل سازی با استفاده از مواد کامپوزیت بر روی دندان‌های شما انجام می‌شود.

سپس مطابق با دهان و دندان شما آماده سازی می‌شود و در نهایت در اختیار بیمار قرار می‌گیرد. حتی می‌توانید در همان لحظه ضخامت و سایر مواردی که نیاز به تنظیم دارد را با پزشک در میان بگذارید و اصلاح نمایید. مواد استفاده شده در این جا نیز از کامپوزیت و سرامیک می‌باشند.

دقت داشته باشید که از کامپوزیت موقت برای دندان‌هایی که نیاز به تراشیدن دارند، نمی‌توان استفاده نمود زیرا در این صورت دندان ضعیف شده و هیچ محافظی ندارد پس تنها برای یکسری از افراد خاص با صلاحدید پزشک این مدل قابل اجرا می‌باشد.

تعویض کامپوزیت دندان

همان‌طور که در بالا نیز اشاره شد اگر کامپوزیت دندان‌ها دچار شکستگی و ترک شوند می‌توان آن‌ها را ترمیم و تعویض نمود. البته یکی دیگر از مواردی که افراد را برای تعویض کامپوزیت ترغیب می‌کند تغییر رنگ آن می‌باشد. معمولا افرادی که در مراحل اولیه از کامپوزیت‌هایی که با رنگ پوست آن‌ها همخوانی دارد، استفاده می‌کنند پس از مدتی تمایل دارند که رنگ دندان‌ها را تغییر دهند به سمت سایه‌های روشن و رنگ هالیوودی ببرند.

در اینجا می‌توانند برای تعویض کامپوزیت اقدام نمایند که پزشک با ریمو آن از مواد جدید استفاده می‌کند و بر روی دندان قرار می‌دهد. البته بهتر است به صورتم دائم این کار را انجام ندهید زیرا هم هزینه زیادی و هم اینکه می‌تواند استحکام دندان‌های شما را پایین می‌آورد.

تخفیف کامپوزیت

انجام کامپوزیت دندان دارای هزینه‌های متفاوتی می‌باشد. با توجه به اینکه معمولا کامپوزیت‌ها دسته بندی‌های اروپایی، آسیایی و آمریکایی دارند می‌توان قیمت آن را از حدود 400 هزار تومان برای یک واحد یا همان یک دندان در نظر گرفت. اما این تنها مواد کامپوزیتی است موارد دیگری مانند آماده نمودن دندان ممکن است هزینه‌های بیشتری را برای شما به همراه داشته باشد.

اما نگران نباشد در کلینیک یونیک اسمایل شرایط به گونه‌ای آماده شده تا افراد مختلف توان استفاده از خدمات دندانپزشکی این مرکز را داشته باشند. در کنار مناسب بودن قیمت‌ها یک تخفیف ویژه برای کامپوزیت نیز در نظر گرفته شده است که می‌توانید با استفاده از این تخفیف دندان‌های خود را کامپوزیت کنید و از داشتن لبخندی زیبا لذت ببرید.

ویژگی‌های کامپوزیت دندان

شما می‌توانید با استفاده از کامپوزیت دندان مشکلات ظاهری دندان خود را رفع نمایید. اما دقت نمایید که در برخی از مواقع دندان‌ها نیاز به یک درمان اساسی دارند و اینکه تنها ظاهر دندان‌ها را با کامپوزیت زیبا نماید، کافی نیست. برای انتخاب رنگ کافیست با پزشک مشورت نمایید و از کاتالوگی که به شما نشان داده می‌شود رنگ متناسب با پوست و فرم صورت خود را انتخاب نمایید تا به طبیعی‌ترین شکل ممکن باشد.

اگر کامپوزیت دندان دچار ترک و یا شکستگی شد نگران نباشید می‌توانید خیلی ساده و تنها در طول یک جلسه آن را ترمیم و یا تعویض نمایید و دوباره دندان شما مانند روز اول خواهد شد. در نهایت چیزی که باعث افزایش طول عمر کامپوزیت‌ها خواهد شد نگهداری و رعایت بهداشت دهان و دندان می‌باشد و اینکه بتوانید یک رژیم غذایی خاص برای خود داشته باشید که مواد غذایی سفت داخل آن نباشد.

بهترین کلینیک برای کامپوزیت دندان در شمال تهران کجاست؟

کلینیک یونیک اسمایل یکی از بهترین مراکز برای کامپوزیت دندان در تهران می‌باشد که دارای پزشکان مجرب و دستگاه های به روز و پیشرفته می‌باشد.
برای انجام کار خود کافیست که به مرکز مراجعه نماید و پس از ویزیت توسط متخصص و انجام کارهای مربوطه با صلاحدید پزشک اقدام به انجام کامپوزیت نمایید.

کامپوزیت ارزان تهران

هزینه‌های دندان پزشکی روز به روز در حال افزایش است و همین موضوع باعث می‌شود که بسیاری از مردم در انجام کارهای مربوط به دندان خود تعلل داشته باشند. اما نگران نباشید شما می‌توانید برای ترمیم دندان شکسته و یا پوسیده خود از کامپوزیت ارزان در تهران که در کلینیک یونیک اسمایل ارائه می‌شود، استفاده نمایید. کامپوزیت دندان با کیفیت و عالی همراه با لوازم و تجهیزات به روز و وجود پزشکان ماهر می‌تواند خیال شما را بابت انجام کار حرفه‌ای آسوده نماید.

یک پاسخ

  1. من پیش دکتر شفق لمینیت انجام دادم. کارشون فوق العاده است. رنگ و طرح لمینیت هام رو خیلی خیلی دوست دارم. کاملا طبیعی و زیبا هستن.

    مرسی از مجموعه خوبتون
    واقعا پرسنل مودب و حرفه ای دارید

    مرسی مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search
همچنین بخوانید

انواع ایمپلنت دندان

امروزه ایمپلنت یکی از بهترین و محبوب‌ترین انواع کاشت دندان، شناخته می‌شود. با پیشرفت علم دندان‌پزشکی، ایمپلنت دندان جایگزین  مناسبی برای ریشه‌های دندان‌های از دست

قیمت ایمپلنت دندان در سال 1401

امروزه ایمپلنت یا کاشت دندان یکی از روش‌های بسیار کاربردی برای دندان‌های از دست رفته به شمار می‌رود. قیمت ایمپلنت دندان به عوامل بسیاری مانند

آموزش مسواک زدن در ارتودنسی

بسیاری از بیماران به دنبال داشتن دندان‌هایی سالم با لبخندی زیبا هستند و به همین دلیل ارتودنسی را برای رفع ایرادات و نواقص دندان‌های خود